tiistai 23. kesäkuuta 2015

Ylioppilaskuvaukset Botanialla

Kesäkuun toisella viikolla kameran linssin edessä poseerasi tämän kevään ylioppilas Roosa. Kuvauspaikkana oli Botania, kasvitieteellinen puutarha Joensuussa. Paikka soveltuu erinomaisesti henkilökuvauksiin, sillä ulkopuutarhassa on vaihtelevasti sekä avointa tilaa että siimeksiä suurten puiden katveessa. Tällä kertaa omenapuiden ja tulppaanien hehkein kukinta osui kuvausviikolle, joten puitteet oli aika lailla kohdallaan.

Tuttu kuvauspaikka ja selkeä näkemys siitä millaisia kuvia haluan teki objektiivin valinnasta helppoa. Tälle keikalle oli yksi ylitse muiden: Nikkor 200mm f/2 AF-S. Lasi on ehdoton suosikkini miljöössä tapahtuvissa henkilökuvauksissa, etenkin jos tilaa operoida on riittävästi. Hyvin kapea syväterävyys nostaa kohteen hienosti esiin taustasta, joka piirtyy kauniin pehmeänä. Lisäksi kuvausetäisyys on pitempi kuin lyhyemmillä polttoväleillä, jolloin malli tuntee olonsa hieman rennommaksi kun kuvaaja ei huseeraa ihan vieressä.

Kaiken kaikkiaan hyvin onnistunut päivä. Roosa oli ihastuttava ja helppo kuvattava. Iso kiitos myös assareina toimineille Sarille ja Mikalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti